Ο Σύλλογος

psgalaxidiou30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξειδίου ιδρύθηκε το 1980 (σύμφωνα με την υπ’ αριθ.243/2-9-1980 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άμφισσας) από μια ομάδα νέων Γαλαξειδιωτών, με κυρίαρχο στόχο την πολιτιστική άνοδο του τόπου. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις, έχουν οργανωθεί εκθέσεις, ομιλίες, χοροί, επιμορφωτικά μαθήματα και εκδρομές. Προσκαλούνται καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει επτά (7) τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών Ελληνικών και ευρωπαϊκών χορών, χορωδίες παιδική, εφηβική και ενηλίκων και τμήμα εκμάθησης κοπτικής – ραπτικής.

Επίσης, αποβλέπει στην πνευματική ανάπτυξη των μελών του, στη ψυχαγωγία και επιμόρφωση των κατοίκων του Γαλαξειδίου και της γύρω περιοχής, στην γνωριμία των ιστορικών μνημείων, στη μέριμνα για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού του Γαλαξειδίου, του φυσικού κάλους και του περιβάλλοντός του, στη συμβολή του στην προσπάθεια για την τουριστική εξέλιξη και αξιοποίηση του τόπου.

Τέλος. αποβλέπει στη διαφύλαξη του ιστορικού, λαογραφικού υλικού του Γαλαξειδίου, της λαϊκής ενδυματολογίας του τόπου και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιφέρειας.

Έδρα: Γαλαξείδι – Τ.Κ.330 52 – τηλ.6932194155

Διοικητικό Συμβούλιο (7μελές) με τριετή θητεία

Πρόεδρος: Αθανάσιος Παρασκευάς
Αντιπρόεδρος: Τριάντης Μαρτίνος
Γεν. Γραμματέας: Μαρία Κωστάκου
Ταμίας: Ιωάννα Τσάμη
Μέλη: Αργυρώ Κωνσταντουλάκη
Λεμονιά Τσεκούρα
Ηρακλής Βαϊδάνης